TRAIL

western stílusban lovagolható versenyszám

Vágta rudak felett

Vágta rudak felett

Side pass rúd felett

Side pass rúd felett

Hátralépés L alakban

Hátralépés L alakban

Kapu nyitás

Kapu nyitás

TRAIL pályaminta

TRAIL pályaminta


A TRAIL
egy olyan versenyszám, amelyben a leküzdendő feladatok a mindennapi tereplovaglások során előforduló akadályokat szimbolizálják.
A verseny azonban lovas pályán zajlik és mesterséges akadályokon.
A meglovagolandó feladatok között megtalálhatók engedelmességi feladatok, „bátorság próbák”: pl.: dobogós hídon való átkelés, valamilyen "ijesztő" tárgy áthelyezése a lovas előtt a nyeregben, átkelés valamilyen – a lovak számára általában - ijesztő talajon.
Megtalálhatóak az idomítottságot követelő gyakorlatok: pl.: hátraléptetések különböző alakzatban, oldaljárások rudak felett.
Megtalálhatóak a ló ügyességét igénylő feladatok: pl. megemelt rudakon való átkelések, szűk helyeken való manőverek, stb.


TRAIL SZABÁLYZAT
Ebben a versenyszámban a bírálat alapja az, hogy a ló milyen engedelmesen teljesíti a különböző akadályokat, hangsúlyozottan figyelembe véve a ló idomítottságát, segítségekre való reagálását, irányíthatóságát és jármódjai minőségét.
Pluszpontot jelent, ha a ló stílusosan és biztonsággal, a pontosságot nem veszélyeztető gyorsasággal veszi az akadályokat.
Plusz pont jár azoknak a lovaknak, melyek figyelnek az akadályokra, amelyek képesek önállóan egy feladatot megoldani, ha ezt az akadályok lehetővé teszik, s melyek a nehezebb akadályoknál is engedelmesen reagálnak a lovas segítségadásaira.
Az akadályokhoz közelítve minden felesleges lassítást, megtorpanást, gyorsítást pontlevonással büntetnek.
A feladatok értékelésénél figyelembe kell venni - a feladatot megelőző úton - a feladatot végrehajtó ló mozgásának minőségét (a mozgása puhaságát, iramának és jármódjának egyenletességét, ütemességét).

A Trail szabályzatát lásd még a versenyszabályzatban!


AKTUÁLIS TRAIL PÁLYÁK ITT
A következő versenyforduló trail pályái itt találhatóak


VIDEÓK TRAIL VERSENYRŐL ITT