IC Ranch Westernlovas Egyesület - Szentes

 

HOME

Egyszerűsített "mobilbarát" verzió!

A TRAIL

 

egy olyan versenyszám, amelyben a leküzdendő feladatok a mindennapi tereplovaglások során előforduló akadályokat szimbolizálják.

A verseny azonban lovas pályán zajlik és mesterséges akadályokon. 

A meglovagolandó feladatok között megtalálhatók engedelmességi feladatok, „bátorság próbák”: pl.: dobogós hídon való átkelés, valamilyen "ijesztő" tárgy áthelyezése a lovas előtt a nyeregben, átkelés valamilyen – a lovak számára általában - ijesztő talajon.

Megtalálhatóak az idomítottságot követelő gyakorlatok: pl.: hátraléptetések különböző alakzatban, oldaljárások rudak felett.

Megtalálhatóak a ló ügyességét igénylő feladatok: pl. megemelt rudakon való átkelések, szűk helyeken való manőverek, stb.

TRAIL 

(western stílusban lovagolható versenyszám)

Vágta rudak felett

Side pass rúd felett

Hátralépés L alakban

Kapu nyitás

TRAIL SZABÁLYZAT

 

Ebben a versenyszámban a bírálat alapja az, hogy a ló milyen engedelmesen teljesíti a különböző akadályokat, hangsúlyozottan figyelembe véve a ló idomítottságát, segítségekre való reagálását, irányíthatóságát és jármódjai minőségét.

Pluszpontot jelent, ha a ló stílusosan és biztonsággal, a pontosságot nem veszélyeztető gyorsasággal veszi az akadályokat.

Plusz pont jár azoknak a lovaknak, melyek figyelnek az akadályokra, amelyek képesek önállóan egy feladatot megoldani, ha ezt az akadályok lehetővé teszik, s melyek a nehezebb akadályoknál is engedelmesen reagálnak a lovas segítségadásaira.

Az akadályokhoz közelítve minden felesleges lassítást, megtorpanást, gyorsítást pontlevonással büntetnek.

A feladatok értékelésénél figyelembe kell venni - a feladatot megelőző úton - a feladatot végrehajtó ló mozgásának minőségét (a mozgása puhaságát, iramának és jármódjának egyenletességét, ütemességét).

A versenyszám szabályzata itt

 

A Trail szabályzatát lásd a versenyszabályzatban!

AKTUÁLIS TRAIL PÁLYÁK ITT

 

A következő versenyforduló trail pályái itt találhatóak

 

VIDEÓK TRAIL VERSENYRŐL

 

 

 

TRAIL pályaminta