IC Ranch Westernlovas Egyesület - Szentes

 

HOME

Egyszerűsített "mobilbarát" verzió!

TEREP TRAIL

 

Terep trail versenyszámok pályái olyan akadálypályák, amelyek a tereplovaglások akadályait szimbolizálják. Itt elsősorban festett, méretre, formára vágott mesterséges akadályok helyett természetes akadályok vannak.

 

A terep trail versenyszám akadályai hasonlóak a Cowboy Race, az Extreme Trail és az EXCA versenyek akadályaihoz. Eltérés inkább csak a szabályzatukban és pontozásukban van.

 

A verseny történhet a lovas pályán, vagy valóságos terepen is.

TEREP TRAIL

(bármilyen stílusú felszerelésben bemutatható versenyszám)

TEREP TRAIL SZABÁLYZAT

 

A terep trail egy olyan ügyességi versenyszám, ahol a leküzdendő terep akadályokat (engedelmességi feladatokat, a „bátorságpróbákat” és a ló és lovasa képzettségét felmérő feladatokat) dinamikusabban kell meglovagolni, mint a trail versenyszámban.

Ez azt jelenti, hogy a versenyző egy feladat megoldása során – pontosság és precízség megtartása mellett - annál magasabb pontszámot érhet el, minél magasabb jármódban közelíti meg és oldja meg a feladatot.

Tehát ahol csak tudja, illetve ahol ezt a feladat megengedi rövid-, munka-, vagy középvágta jármódban javasolt az akadályt leküzdenie, és két akadály közötti összekötő útszakaszt munka-, vagy középvágta jármódban javasolt megtennie. A nyújtott vágta (versenyvágta) csak néhány esetben megengedett, illetve elvárt.

 

A nagyobb sebesség/magasabb jármód azonban nem mehet a precízség rovására.

Például ha az egyik versenyző a feladatot lépésben precízen megoldotta, a másik ugyan az a feladatot hibákkal és pontatlanul oldotta meg, akkor a lépésben végrehajtott és pontos feladatmegoldás ér többet!

 

Az indokolatlan lassúság (például a feladat könnyebb megoldásáért) pontlevonást eredményez.

 

A Trail szabályzatát lásd a versenyszabályzatban!
 

 

AKTUÁLIS PÁLYÁK

 

Aktuális pályarajzai itt

TEREP TRAIL LOVAGLÁS MINTA

VIDEÓK

 

 

 

Vízen való áthaladás

Mászatás

Kör lovaglása

Áthaladás "fésűn"

Áthaladás függöny alatt

Tárgy eltolása

TEREP TRAIL 

(bármilyen stílusban lovagolható versenyszám)