Szabadidős és utánpótlást nevelő versenysorozat

REINING

DOWNLOAD

2017.09.03.  16.00 – 16.30: Reining open
2017.09.03.  15.20 – 15.50: Reining felnőtt
2017.09.02. 15:00-15:30 Reining ifi
2017.09.02. 14:30-15:00 Reining Kezdő

2# Reining program

Kezdés a lovarda közepén, arccal a bal oldali hosszúfal, vagy kerítés felé. A pálya lovaglását lépésből, vagy állásból lehet megkezdeni.
1.  Jobbvágtával kezdve három teljes kör jobbra: az első kör kicsi és lassú, a következő kettő nagy és gyors.  Ugrásváltás a lovarda közepén.
2. Három teljes kör balkézre: az első kör kicsi és lassú, a következő kettő nagy és gyors.  Ugrásváltás a lovarda közepén.
3. Vágta tovább jobbra, jobb kézre. A kör felétől a lovarda hosszanti középvonalán át run down a lovarda túloldala felé, az utolsó jelzőbója elhagyása után rollback jobbra - nincs várakozás (=no hesitation).
4. Run up a pálya hosszanti középvonalán az ellenkező oldal irányába, az utolsó jelzőbója elhagyása után roll back balra - nincs várakozás (=no hesitation).
5. Run down, majd a középső jelzőbója elhagyás után Sliding stop. Hátraléptetés a lovarda közepéig, vagy legalább 3 métert.  Várakozás (Hesitate).
6. Négy teljes spin jobbra. Várakozás (Hesitate).
7. Négy teljes spin balra. Várakozás (Hesitate), a program befejezésének demonstrálására.
 

4# Reining program

Kezdés a lovarda közepén, arccal a bal oldali hosszúfal, vagy kerítés felé. A pálya lovaglását lépésből, vagy állásból lehet megkezdeni.
1. Három teljes vágtakör, jobb lábra: az első két kör nagy és gyors; a harmadik kicsi és lassú.  Stop a lovarda közepén. Várakozás. (=Hesitate.)
2. Négy teljes spin jobbra.  Várakozás. (=Hesitate.)
3. Három teljes vágtakör balra, bal lábra:  az első két kör nagy és gyors; a harmadik kicsi és lassú.  Stop a lovarda közepén. Várakozás. (=Hesitate.)
4. Négy teljes spin balra.  Várakozás. (=Hesitate.)
5. Egy nagy, gyors vágtakör jobbra, jobb lábra, ugrásváltás a lovarda közepén, egy nagy gyors vágtakör balra, ugrásváltás a lovarda közepén. (8-as alakzat)
6. Vágta tovább jobb körön. A kör felétől a pálya hosszanti középvonalán run down a pálya vége felé. Az utolsó jelzőbója elhagyása után rollback jobbra - nincs várakozás (=no hesitation).
7. Run up a pálya hosszanti középvonalán a túlsó vége felé, az utolsó jelzőbója elhagyása után rollback balra - nincs várakozás (=no hesitation).
8. Run down, majd a középső jelzőbója elhagyás után Sliding stop. Hátraléptetés a lovarda közepéig, vagy legalább 3 métert.  Várakozás (Hesitate), a program befejezésének demonstrálására.

5# Reining program

Kezdés a lovarda közepén, arccal a bal oldali hosszúfal, vagy kerítés felé. A pálya lovaglását lépésből, vagy állásból lehet megkezdeni.
1. Három nagy vágtakör balra, bal lábra: az első két kör nagy és gyors, a harmadik kicsi és lassú.  Stop a lovarda közepén.
2.  Négy teljes spin balra.  Várakozás (Hesitate).
3.  Három nagy vágtakörkör jobbra, jobb lábra: az első két kör nagy és gyors, a harmadik kicsi és lassú.  Stop a lovarda közepén.
4. Négy teljes spin jobbra. Várakozás (Hesitate).
5. Egy nagy, gyors vágtakör balra, bal lábra. Ugrásváltás a lovarda közepén, egy nagy, gyors vágtakör jobbra, jobb lábra. Ugrásváltás a lovarda közepén. (Ugrásváltás 8-as alakzatban)
6. Bal vágtában tovább a korábban megkezdett körön balra, azt nem bezárva („U” alakban).  A lovarda jobb oldala mentén gyorsuló vágtában (Run up) tovább, majd a középső jelzőbója elhagyása után rollback jobbra legalább 6 méterre a faltól, vagy kerítéstől - nincs várakozás (=no hesitation).
7. Vissza a korábban megkezdett körön annak bezárása nélkül („U” alakban).  A lovarda bal oldala mentén gyorsuló vágtában (Run up) a középső jelzőbója elhagyása után rollback balra, legalább 6 méterre a faltól vagy kerítéstől - nincs várakozás (=no hesitation).
8. Vissza a korábban megkezdett körön annak bezárása nélkül („U” alakban).  A lovarda jobb oldala mentén gyorsuló vágtában (Run up), majd a középső jelzőbója elhagyása után sliding stop legalább, 6 méterre a faltól vagy kerítéstől.  Hátraléptetés legalább 3 métert.  Várakozás (Hesitate), a pattern befejezésének demonstrálására.
 

9# Reining program

1. Gyorsuló vágta, majd a középső jelzőbója elhagyása után Sliding stop.  Hátraléptetés a lovarda közepéig, vagy legalább 3 métert.  Várakozás (Hesitate)
2. Négy teljes spin jobbra. Várakozás (Hesitate)
3. Négy teljes és egy negyed spin balra úgy, hogy megállás után a ló a lovarda bal oldala felé tekintsen. Várakozás (Hesitate)
4. Három kör balra, balvágtában: az első kicsi és lassú, a következő kettő nagy és gyors.  Ugrásváltás a lovarda közepén.
5. Három teljes kör jobbra: az első kicsi és lassú, a következő kettő nagy és gyors.  Ugrásváltás a lovarda közepén.
6. Egy nagy gyors kör balra, annak bezárása nélkül.  Vágta a lovarda jobb oldala mentén, majd a középső jelzőbója elhagyása után rollback jobbra, legalább 6 méterre a faltól vagy kerítéstől - Nincs várakozás (=no hesitation).
7. Tovább a korábbi körön, annak bezárása nélkül. Vágta a lovarda bal oldala mentén, majd a középső jelzőbója elhagyása után rollback balra, legalább 6 méterre a faltól vagy kerítéstől - Nincs várakozás (=no hesitation).
8. Tovább a korábbi körön, annak bezárása nélkül. Vágta a lovarda jobb oldala mentén, majd a középső jelzőbója elhagyása után Sliding stop, legalább 6 méterre a faltól vagy kerítéstől.  Várakozás (hesitate), ami a program befejezését demonstrálja.
KÖNNYÍTETT REINING PÁLYÁK
A Könnyített reining és a normál reining patternek között a következő a különbség:
Az ugrásváltás lehet lebegő-, vagy könnyített, ugrásváltás vágta-lépés-vágta átmenettel. Ügetés nem megengedett! 2 penalty!
A könnyített pályáknál nincs előírva a sebességkontrol! Tehát minden kört egy iramban lehet meglovagolni. Természetesen a sebességkontrolt be lehet mutatni!
A megállás (stop) előtt nincs előírva run down! Azonos tempóban lehet a ráfutást meglovagolni. A megállásnál nem követelendő meg a hosszabb csúszó-megállás. Természetesen a run downt és a sliding stopot be lehet mutatni.
A könnyített pályákat tehát meg lehet lovagolni normál pályaként is. (run dow-nal, speed kontrollal, ..stb.). De a két féle feladatmegoldás egyenértékű, nem kap több score-t a normál meglovaglás! A pontozás alapja mind két esetben a pontos, szabályos, folyamatos, ellenállás nélküli, finom segítségekkel, laza száron meglovagolt feladatmegoldás!