Az IC Ranch Westernlovas Egyesület - Szentes

Szabadidős és utánpótlást nevelő versenysorozata

HOME

Egyszerűsített "mobilbarát" verzió!

Kedves AWV versenyzők, kedves Érdeklődők!
 
Az alábbiakban szeretnénk Nektek bemutatni, az E-WESTERN-t, azaz Online Western Show-t!
 
Az ONLINE WESTERN SHOW (TOVÁBBIAKBAN: E-WESTERN) egyedülálló – általunk elsőként elindított - kezdeményezés a lovas sportban!
Tudomásunk szerint rajtunk, az AWV-n* kívül, más lovasversenyt szervezők, ilyen jellegű versenyt nem írtak még ki soha!
* AWV = Amatőr Western Versenysorozat, szabadidős és utánpótlást nevelő lovas versenysorozat a western lovas sportban)
 
AZ E-WESTERN LÉTREHOZÁSÁVAL AZ VOLT A CÉLUNK, hogy a szabadidős western versenyszezon befejezését követően az eseménytelen őszi-téli-tavaszi időszakban is lehetőséget biztosítsunk a számodra, hogy:
TE MINT VERSENYZŐ, a következő évre való felkészülése ideje alatt is folyamatos visszajelzést kaphass a fejlődésedről
az „élő” versenyszezonon kívül is - független bírói bírálatok által -  továbbra is összemérhesd tudásodat versenyzőtársaidéval, így motivációt kapj a folyamatos felkészülésre
TE MINT OLYAN SZABADIDŐS LOVAS, akik kacérkodik a versenyzés gondolatával, de eddig nem volt módod és/vagy lehetőséged és/vagy éppen bátorságod elmenni egy „valódi” versenyre, akkor itt most kipróbálhasd a versenyzést és/vagy megmérettesd a tudásodat és lovad tudását egy független bíró által
 
  
MIÉRT JÓ AZ ONLINE WESTERN SHOW?


VERSENYZŐKNEK, LEENDŐ VERSENYZŐKNEK
STRESSZMENTESEN, OTTHON A LEGJOBB TUDÁSOTOKAT TUDOD MEGMUTATNI!
Ha rendszeresen edzel és versenyzel, akkor Te is jól tudod, hogy Ti (lovad és bizonyára Te magad is! J) az otthoni jól megszokott, nyugodt környezetben az edzések alkalmával, általában sokkal jobban teljesítetek, mint a versenypályán, ahol nyüzsgő környezetben, a nézők és a bíró figyelő, bíráló szemei előtt kell teljesítened. Az E-WESTERN-ben megmutathatod, hogy otthon nyugalomban, megszokott helyen,  stressz nélkül, milyen versenypontokat, milyen teljesítményt érnétek el lovaddal!
 
NAGYON KEVÉS ANYAGI ÉS EGYÉB RÁFORDÍTÁSSAL KOMPLEX BÍRÁLATI KÉPET KAPSZ A TUDÁSOTOKRÓL!
Nem kell lószállításra, szállásra költened. Anélkül, hogy különösebb energiát kellene fektetned a szállításába, az új helyszín „bemutatásába”, az idegen lovak által okozott új légkör megszoktatásába, nem kell stresszelned attól, hogy mások is néznek, miközben lovagolsz, …stb., kényelmesen otthon is versenyezhetsz. Így is képet kaphatsz a tudásodról és nem utolsó sorban – mivel versenyzel – a játék izgalma is megmarad Neked!
 
MINT A LOVAS VERSENYZÉSSEL KACÉRKODÓ SZABADIDŐS LOVAS KIPRÓBÁLHATOD, HOGY MILYEN EGYÁLTALÁN EGY LOVAS VERSENYEN RÉSZT VENNI!
Olcsón, stressz mentesen, ismeretlenül, tapasztalat- és tulajdonképpen veszteni való nélkül kipróbálhatjátok magatokat! Megtudod, hogy mit tudtok, össze tudod mérni a magatok tudását a másokéval!
 
MINT KLASSZIKUS STÍLUSBAN LOVAGLÓ LOVAS KIPRÓBÁLHATOD A LOVAS VERSENYZÉST WESTERN STÍLUSBAN IS!
Ha eddig angol stílusban lovagoltál, de szabadidős lovas vagy, akkor mindenképpen javasoljuk Neked, hogy próbáld ki a western stílust is, hiszen a western lovaglás versenyszámai kimondottan a mindennapi életben való (terep) lovaglás elemeire épülnek. PONT NEKED VALÓK!
 
EDZŐKNEK, FEKÉSZÍTŐKNEK
Megmutathatod munkád gyümölcsét azokon a tanítványaidon keresztül is, akik anyagi, vagy egyéb okok miatt eddig nem vettek részt a versenyzésben!
 
BELOVAGLÓKNAK
Bemutathatod azoknak az általad belovagolt lovak tudását is, amiket Te magad, vagy a Tulajdonosuk eddig nem kívánt megversenyeztetni!


 FIGYELEM!
Itt szeretnénk a figyelmedet felhívni arra, hogy bár nagyon sok előnnyel jár számodra az online versenyzés, azt nem szabad elfelejtened, hogy az itt elért eredményedet nem biztos, hogy egy valódi versenyen is el tudod érni, a már említett okok miatt!
Ilyen például, hogy mint minden sportoló, bizonyára Te is valamilyen szinten stresszes vagy igazi versenykörülmények között, mert egy igazi versenyen „ott és akkor”, azaz egy lehetőséggel – ráadásul figyelő tekintetek előtt – kell bizonyítanod, tudásod legjavát adnod!
Az ember lelkiállapota – ha akarja, ha nem átragad a lovára is. Így a ló is stresszessé válik már csak a lovasától is, a külső rengeteg zavaró körülményről nem is beszélve!
Ez persze nem jelenti azt, hogy az E-Westen ne járna előnyökkel. Sőt nagyon sokat segíthet Neked a valódi versenyzésben!


HOGYAN ÉPÜL FEL AZ E-WESTERN?


Az E-WESTERN, az AWV adott 2019-es évi utolsó versenyét követően kerülhet kiírásra (hamarosan!), a Szervezők által megadott időszakokban, más szóval „VERSENYINTERVALLUM”-okban, ami tervezetten kb. egy-egy hónap. Az időjárástól függően, ~4 hét felkészülés és videó felvétel készítési időd lesz. Ha az adott verseny versenyintervalluma lejárt, akkor 2 nemzeti bíró le fog Téged és a többi versenyzőt is bírálni, majd kb. 1 hét múlva az eredményeitek kihirdetésre kerülnek.
 
Az őszi-téli-tavaszi kiszámíthatatlan időjárás miatt azonban nem feltétlen hónap elejétől hónap végéig tart egy versenyintervallum. Rossz idő miatt – amikor fedeles nélkül nem igen lehet lovagolni – eltolódhatnak a határok és akár 1,5 – 2 hónap is lehet egy versenyintervallum hossza.
 
Az E-WESTERN – az AWV versenyeihez hasonlóan - TÖBB FORDULÓBÓL ÁLLÓ SOROZATOT ALKOT, melyben a lovasok (vég) pontszámokat * és ez alapján természetesen helyezéseket is kapnak. (*az elért (vég) pontszám = a bírótól kapott Score-ok, vagy más néven teljesítménypontok + a Penalty-k, vagy más néven hibapontok összessége)
AZ EGYES VERSENYEKEN AZ ADOTT VERSENYSZÁMBAN ÉS KATEGÓRIÁBAN A LEGMAGASABB (VÉG) PONTSZÁMOT ELÉRT VERSENYZŐ LESZ A GYŐZTES.
A VERSENYZŐ AZ EGYES FORDULÓKON ELÉRT EREDMÉNYÉVEL VEHET RÉSZT A BAJNOKSÁGBAN!
AZ E-WESTERN utolsó kiírt versenyét követően az AWV 2020-as évi I. fordulóján kerül sor az E- Bajnoki díjátadóra.


AZ ONLINE VERSENYZÉS MENETE


Az AWV kiírja az E-WESTERN online versenyét és közzé teszi a versenykiírását
Itt: http://www.amatorwestern.hu/  és
Itt: https://www.facebook.com/westernverseny/ 
Megnyitja az online nevezési oldalt
A versenyző online benevez a versenyre a versenykiírásban megadott módon az általa kiválasztott versenyszámra és kategóriára
A versenyző elutalja a nevezési és startdíját, vagy startdíjait az online nevezési oldalon megadott számlaszámra
A versenyző az adott versenyre megadott intervallumban, ami kb.: 4 hét a megadott módon (lásd később az E-szabályzatban!) elkészíttet magáról egy videót, miközben lelovagolja lovával a versenyszámra megadott pályát (pattern-t)
2 AWV bíró lebírálja a versenyző futamát
Az AWV iroda összesíti a versenyzői pontokat és kihirdeti az adott versenyszám/kategória helyezéseit, pontszámait
A versenyszezon végén az E-szabályzat szerint bajnokokat hirdetünk!
 
AWV